\"محسن جاوري\" رئيس اداره باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان اصفهان و سرپرست کاوش در عمان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)، گفت: در آخرين بررسي‌هايي که داشتيم، آذر و دي ماه بهترين فصل کاوش در عمان است، بنابراين تيم ايراني کاوش‌هاي خود را از آذرماه آغاز مي‌کند.

وي افزود: باستان‌شناسان ايراني قرار است محوطه قلحات عمان را مورد بررسي و کاوش قرار دهد.

جاوري درباره دلايل کاوش در عمان خاطرنشان کرد: به درخواست اداره کل باستان‌شناسي عمان ايران کاوش محوطه اسلامي قلحات را انجام مي‌شود.

سرپرست کاوش‌هاي باستان‌شناسي در عمان تصريح کرد: قرار است گروهي از باستان‌شناسان عماني براي به‌دست‌آوردن تجربه در کنار هيأت ايراني حضور داشته باشند، اما هيأت ايراني به صورت مستقل کار مي‌کند و حضور ما در اين کشور فرصتي براي باستان‌شناسان عماني است.

به گفته جاوري شهر قلحات متعلق به دوره اسلامي است و به عنوان بندر تجاري بين‌المللي به حساب مي‌آمد که در زمان خود با بندر سيراف برابري مي‌کرد.

وي ادامه داد:اين بندر تاريخي که هنوز دست نخورده باقي مانده ، در گذشته از مهمترين راه‌هاي تجاري دنيا محسوب مي‌شد، ضمن آنکه در اين شهر، برج و بارو و قبرستان و همه نمادهاي يک شهر به چشم مي‌خورد و شواهد نشان مي‌دهد تا زمان حمله پرتغالي‌ها، زندگي در آن جريان داشته، اما پس از آن تخريب و به شهري متروکه تبديل شده است.

گزارش ميراث آريا حاکيست؛ پيش از اين حسن فاضلي، رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در سوم بهمن 1385 از اين محوطه بازديد کرد و به منظور کاوش شهر تاريخي قلحات توسط باستان‌شناسان ايراني، تفاهمنامه‌اي ميان پژوهشکده باستان‌شناسي و مرکزباستان‌شناسي عمان بسته شد.

115/S




انتهای پیام/

کد خبر 138605274